Tuesday, September 20, 2011

Setianya seorang kekasih


Setiap manusia punyai hati dan perasaan. Pernah tak kau terfikir sebelum kau luahkan kata kata kau yang boleh buat dia percaya dekat kau lepas tu kau berjanji yang kau takkan sakitkan hati dia atau tinggalkan dia. Semua kata kata yang kau bagi dekat dia buat dia lupa kata kata dia 'yang tak semua lelaki boleh dia percayai'. Kau bagi dia harapan yang dia boleh percayakan kau dan kau akan cintai dia sepenuh hati tanpa melukakan hati dia. Pernah tak kau terfikir semua tu? Kenapa mesti kau ambik dia dari aku? Kenapa mesti kau rampas kebahagiaan dan kegembiraan dia dan kau biar dia merana. Kau hanya beri dia kebahagiaan yang sementara dan beri kesengsaraan yang lama. Kau sendiri tahu untuk melupakan seseorang yang amat dicintai itu sukar. Kau tak pernah memikirkan perasaan orang lain yang cuma kau fikir kegembiraan kau. Aku tak faham kenapa mesti dia bersama dengan lelaki macam kau.

Lelaki macam kau aku rasa tak layak untuk dicintai atau disayangi kerana kau tak pernah menghargainya. Kau bangga bila semua kawan kawan kata girlfriend kau cantik. Kau bangga bila semua orang pandang girlfriend kau dan aku tahu dalam hati kau dah kembang sebab diorang tak boleh dapat dia tapi kau boleh dapat dia. Kau tahu kenapa dia susah didekati? Sebab dia pernah kehilangan seseorang yang sangat disayangi
dengan sepenuh hati dia. Kenapa bila kau dah dapat dia kau tak boleh nak jaga dia elok elok? Kenapa mesti nak buat dia sakit hati?Buat dia menangis? Bila kau dalam kesusahan dia ada sentiasa dekat sisi kau. Bila kau sakit sanggup dia berjaga malam hanya nak pastikan yang ada seseorang menjaga kau. Tapi kau sikit tak pernah hargai dia. Bila dia sakit ada kau jaga dia? Tak! Kau tak pernah kisah pasal dia dan dia hanya bersabar dengan mengatakan mungkin kau sibuk dengan assiggnments padahal kau melepak dengan kawan kawan kau.

Kenapa mesti dia dengan seorang lelaki yang tak pernah tahu menghargai hati seorang perempuan.Dia seorang yang tabah bila dia melihat kau bermesra dengan perempuan lain. Dia menganggap kau dengan perempuan itu berkawan baik dan tak pernah kisah apa orang cakap pasal kau. Dia sentiasa berfikiran positif. Bila kau kantoi mesej dengan orang lain, kau bagi alasan perempuan itu memerlukan seseorang di sisi untuk menenangkan hatinya yang kesedihan, dan dia dengan hati yang ikhlas memberikan pendapat bagaimana untuk membuat hati perempuan itu kembali gembira. Yeah! Dia tak pernah sekali berprasangka buruk dengan kau tapi kau sentiasa menuduh yang bukan bukan. Kau kata dia berlaku curang dan menuduh dia tanpa sebarang bukti. Aku tahu kau buat semua itu haya untuk mengaburi pandangannya yang sebenarnya kau yang berlaku curang.

Manusia seperti kau takkan pernah mengenal erti setia sebab kau hanya ingin mendapat kepuasan. Kau jangan ingat aku tak tahu apa dalam fikiran kau. Aku tak sebodoh tu. Aku boleh berfikir mana yang baik dan mana yang buruk. Tak payah nak tahu cerita kau dari A to Z sebab tengok cara kau bercakap aku dah tahu. Aku tak nak sakitkan hati dia bila aku berfikiran yang bukan bukan pasal kau jadi aku diam dan tengok perangai kau yang cantik tu. Aku tak nak bagitahu perkara sebenar pasal kau sebab takut dia terluka.

 Sampai satu masa aku dah tak boleh tahan tengok perangai kau layan dia. Kau cakap kau perlukan ruang untuk bersendirian dan kau suruh dia tunggu kau tapi kau lepas tu dengan perempuan lain. Hebat kan? Kau biar dia tunggu untuk 1 tahun. 1 tahun wei? kau ingat 1 bulan! Betapa setia dan sayangnya dia dekat kau. Kau layan dia macam sampah. Pandang sebelah mata pun kau tak nak. Dulu masa kau baru dapat dia kau layan dia macam takda perempuan lain dalam dunia ni but tak lama lepas tu kau buat dia macam barang yang tak berguna. Kau suruh dia tunggu dankau bagi dia harapan tapi kau? Aku tak tahu kau ni lelaki macam apa. Yang aku tahu aku tak nak kau dekat dengan dia sebab dia tengah cuba untuk lupakan kau dan kau jugak penyebab dia tak nak terima lelaki dalam hidup dia. Ingat Allah maha adil. Apa kau buat kau akan dapat balik. Cash wei Allah balas sebab kau suka aniayai orang.

Wahai lelaki berhati hatilah jika kamu mebuat wanita menangis, kerana Allah SWT mengira air matanya.Wanita datang dari tulang rusuk  lelaki bukan dari kakinya untuk berjalan, bukan dari kepalanya untuk menjadi lebih degil, tetapi dari sisinya untuk menjadi sama, di bawah lengan untuk dilindungi, dan di sebelah hatinya untuk disayangi. 

Saturday, September 17, 2011

What a busy month!


Assalamualaikum everyooooooooooone!Dah lama tak update my one and only blog. Sayaaa rindu gilaaa dekat awak. Awak rindu saya taaaaaaaak? Awwwwww! Saya tahu awak mesti rindu saya sebab saya kan owner awak. *keningkening. Kay, dah boleh stop merepek! HAHAHA. Macam macam benda saya nak cerita dekat awak blog! Awak kan telinga sayaaa. Mehehehe.

 Like everyone know we still celebrating Raya right? So there's alot of open house i have to attend which is mean every weak i have to wear baju kurung. Bila dah pergi open house macam macam benda la jadi. Nak cerita yang happy je tak nak yang sedih. Heeeeeee <3 The 1st open house was Aiza's house. So, siap siap nak pergi and asked my mom to drop me at Pandan Jaya Lrt Station. Actually my plan gerak sekali dengan adibah but time nak keluar My Uncle sampai, so kenalah masak buat air semua. Then adibah nak gerak dulu pergi rumah Aiza. Fine with that then, after semua dah balik baru la gerak from my house ambik train turun jamek and bla bla bla. So, sampai rumah Aiza around 5, lepak lepak, the 1st thing sampai sana terus duduk depan meja MAKAN! Lapaaaar gilaa. Muka tak tahu malu, takpa ada geng. Nurin ada join sekali sebab dalam train dia yang bising cakap AKU LAPAR! AKU LAPAR! hahahaha. Lepak rumah Aiza sampai pukul 11 malam. Bukan tak nak balik but parents dia nak hantar saya balik. Baik kan? Saya tahuu. Mereka risau saya balik malam malam sorang sorang. Atotottoo, shooo sheweeeeeet! Mehehehe. Then, the next day open house rumah Amir and naufal and yeah Am too Fatin's friend! Melepak rumah diorang sampai malam. Takda kerjaaaaaaa. Kata open house lepak la sampai malaaaaam. :D

Cerita pasal raya dah habiiiiiiiiiiis! Now cerita pasal TRIALS SPM! Okay, my trials sangat la sedih becauseeeee time BM karangan tak sempat siap, masa tak cukup! Cuba bagi masa 3 jam, takdalah aku sakit tangan nak kena tulis laju laju. Apa la kerajaan ni -___- Same goes to English! Run out of time. Erghhhh! I hate!! Others subject ada yang okay and ada yang KO. Hahaha. Now two more and one more subject to gooo. Then, just wait for SPM too come! And I'm freakin scarrrrrrrrrrrred! :S But until now my mood for study havent come. Pleaseeeeeeeeeeeee, come to your mama ! Hahaha. merepek!

HERE IS THE PICTUREEEEEEEEEEEEEEE



 On my way to Auntie Noreen's house
 Ziarah kubur Arwah atuk and nenek :')
 With my little sista - Afiza Lyani * I love her :*
 With My brother - Effan syafiq * kena paksa tangkap gambar :p
 Meet Khailufti * sorry blur
 With Aiza and Nurul  

 Aiza Ramlan's open house 
 On the way to KL :)
 At hamieza's house 
* Actually there's a lot of pictures but malas nak upload. Mehehehhe


p/s : The song in my blog is from him. Awww ;')

Saturday, August 27, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitiri ♥



Assalamualaikum, saya Nur Atira Lyani Binti Rosli nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRTRI kepada semua yang mengenali saya. Bila raya dah nak dekat that's mean Ramdhan dah nak habis, sumpah sedih tak tahu tahun depan boleh sambut lagi ke tak. Tahun ni aku lagi suka sambut bulan Ramadhan dari bulan Syawal tak tahu kenapa. Tahun ni takda mood nak raya sebab ada benda yang lagi penting aku nak kena focus, TRIALS right after raya, so dapat raya sekejap je. Aku raya 1st day je raya then 2nd day dah busy dengan study group. Okaaaay, sedih sangaaaat. :'/ It's okay, that's we called sacrifice. So, kepada sesiapa yang terasa dgn saya tak kiralah terasa dgn apa yg saya cakap, pandang, tulis, senyum and apa apa sahajalah sebab kita boleh buat orang terasa dgn apa cara so saya nak memohon seribu kemaafan. Maafkan saya okay? Semua orang buat salah same goes to me.

To MY FAMILY : Abah,Umi, Along, Syafiq, Ija and saudara mara saya yang ada dekat KL, Kelantan,Johor, Melaka, Singapura and Pahang. Angah nak minta maaf kalau selama angah hidup dekat atas muka bumi ni angah tak pernah dengar cakap, kurang ajar, suka lawan cakap, suka buat muka and buat semua orang tersinggung dengan kata - kata angah, angah minta maaf. Tak pernah terlintas dalam fikiran nak buat benda tu semua. Jadi angah nak minta maaf dekat sini memandangkan angah tak balik kampung and tak guna phone. So, dari sini je la angah boleh minta maaf. Tolong maafkan segala salah silap angah. Doakan kejayaan angah, doakan angah berjaya, doakan angah untuk TRIALS AND SPM ni.SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.

To MY BESTFRIENDS : Dyla,Mieza,Diba,Aiza Ramlan,Syasya,Fatin,Nurin, Nurul, Aiza Adriena and Meera. Korang aku nak minta maaf dekat korang semua kalau aku ada buat salah dan silap. Aku minta maaf sangat, aku tak pernah ada niat nak buat benda yang menyinggung perasaan korang. Aku sayang korang macam aku sayang diri aku sendiri sebab korang la tempat aku mengadu bila aku sedih and korang lah jugak tempat aku share cerita bila aku gembira. Kalau takda korang maybe aku tak boleh happy macam sekarang and tak sekuat sekarang. Aku bersyukur sebab dapat kenal korang semua. Sekali lagi aku susun sepuluh jari memohon maaf dekat korang dari hujung rambut sampai hujung kaki. Aku tak dapat hug and minta maaf depan depan korang masa hari khamis and Dyla, Mieza and Meera tahun ni aku terkilan sedikit sebab tak dapat buka puasa dengan korang sebab selama kita kenal every year kita mesti buka puasa together but tahun ni takda. Takap aku faham korang dekat Universiti, Kolej and Matriks so susah kan nak jumpa.Aku redha jelaaa. Aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI .

To HIM : Assalamualaikum, I nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada you. I nak memohon seribu kemaafan dekat you kalau sepanjang perkenalan kita I pernah menyinggung perasaan you or apa apa sahaja dosa I dekat you, I minta maaf. Mungkin tahun ni kita tak dapat beraya sama sama macam before this but takpa dah takdir. Kalau I ada masa I pergilah rumah you. Semoga you happy dengan kehidupan you sekarang and I dah maafkan kesalahan you yang pernah buat I menangis,terluka,terasa and semua la yang pernah you buat dekat I. I harap I ikhlas maafkan you. Doakan I berjaya and bahagia.

To MY ONLY ONE IN MY HEART : Assalamualaikum sayang, tinggal 3 hari je Ramadhan then Syawal pulak yang datang dan itu menandakan yang sayang akan kembali ke tempat sayang. Tahun ni I rasa sayu sangat sebab tahun ni paling banyak masalah yang datang dalam hidup I but I dah maafkan and lupakan benda tu semua. Kalau before this pagi raya you orang pertama yang akan call and text i wish Selamat Hari Raya and after you pergi pun orang yang ambik tempat you dekat hati i akan buat apa yang you buat but tidak untuk tahun ni. I tak tahu la siapa yang akan buat benda tu semua. Rasa sedih bila benda yang every year yg I dapat, I tak dapat untuk tahun ni. Tuhan je yang tahu. Kadang kadang I penat and takut dengan benda ni semua. Ya Allah, rindunya aku dekat Muhammad Afiq Hakimi :'( Ya Allah aku nak sangat cakap dengan dia, biarlah sekejap yang penting dapat tengok muka dia and bercakap dengan dia. Ya Allah kuatkanlah aku. Sayang, I minta maaf tahun ni lagi sekali I tak dapa ziarah kubur you, I minta maaf, I tak mampu lagi buat benda tu semua because I still sekolah, my parents wont let me. InsyaAllah satu hari I sampai jugak dekat tempat di mana jasad you dikuburkan. You jangan risau dalam satu hari, I takkan terlepas sedekahkan Al-fatihah untuk you,InsyaAllah. Semoga roh you aman dekat sana dan ditempakan orang beriman. Amin :')
 
AL - FATIHAH

*kepada sesiapa yang baca this post tolong sedekahkan Al - fatihah 
untuk Arwah Muhammad Afiq Hakimi. Thanks a lot :)

To MY TEACHERS :  Assalamualaikum, cikgu saya nak minta maaf dekat cikgu kalau saya ada menyinggung perasaan cikgu. Saya tahu saya banyak kurang ajar, lawan cakap cikgu, ejek cikgu, kutuk cikgu. CIKGU MAAFKAN SAYA BOLEH? Cikgu terima kasih ajar saya and terima saya sebagai anak murid cikgu. Halalkan semua ilmu,makanan, minuman dan segala yang pernah cikgu bagi dekat saya. Hanya Allah SWT yang mampu membalas. Cikgu doakan kejayaan saya. Dengan doa cikgu InsyaAllah saya boleh berjaya. Saya minta maaf kalau saya tak mampu minta maaf depan depan cikgu. Saya takut saya nangis. Jumaat hari tu pun saya dah nangis bila saya minta maaf dengan cikgu yang paling rapat and baik dengan saya. Saya minta maaf cikgu, saya tak kuat. Hati saya ni makin lama makin lembut and sensitif, senang sangat sedih and menangis. Semoga hati cikgu lembut maafkan saya. SELAMAT HARI RAYA CIKGU.

 Sekali lagi saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, saya menyusun sepuluh jari memohon seribu kemaafan kepada semua yang mengenali diri saya. Semua orang buat silap dan saya juga tidak terkecuali and saya dah maafkan awak semua. Awak semua pun maafkan saya okay? Nak dekat raya nanti, saya hantar text or kad raya kepada orang yang saya rapat, saya sayang and oramg yang saya ada buat salah. So, wait for that! Duit raya saya jangan lupa, saya budak sekolah lagi still belajar and belum kerja so WAJIB BAGI SAYA DUIT RAYA. Okaaay, rasanya itu je kot and one more thing WISH ME GOOD LUCK FOR TRIALS AND SPM. Okay, dah panjang lebar tulis ni. Assalamualaikum :')

Lots of love,
Atira Lyani